Babka drożdżowa z makiem o smaku cytryny

(Ten wpis nie ma jeszcze ocen. Bądź pierwszą osobą, która zagłosuje.)

Babka drożdżowa z makiem, którą przedstawiam Wam dzisiaj jest aż potrójnie cytrynowa. Nie dość, że do ciasta dodałam skórkę z cytryny i przygotowałam cytrynowy lukier do jego polania, to jeszcze nasączyłam babkę syropem cytrynowym. Dzięki temu ciasto dłużej zachowuje swoją świeżość i smakuje wspaniale na drugi, a nawet trzeci dzień po upieczeniu.

Wiem, wiem, do Wielkanocy jeszcze chwila, ale może właśnie ta babka skradnie Twoje serce i znajdzie się na Twoim świątecznym stole. Szukasz innego przepisu na babkę? Zerknij na inną babkę cytrynową.

Lubisz desery cytrynowe, ale niekoniecznie masz ochotę na babkę? Spróbuj cytrynowych whoopie pies albo tarty z kremem cytrusowym i bezą.

Babka drożdżowa z makiem o smaku cytryny
Print Recipe