Bułeczki drożdżowe z pieczarkami i szpinakiem

(Ten wpis nie ma jeszcze ocen. Bądź pierwszą osobą, która zagłosuje.)

Takie właśnie malutkie bułeczki drożdżowe wypełnione po brzegi pieczarkami i szpinakiem przygotowałam już jakiś czas temu na kolację w niedzielę. Muszę powiedzieć, że był to po prostu strzał w dziesiątkę gdyż wszystkim niesamowicie smakowały. Szczególnie takie cieplutkie i aromatyczne, dopiero co wyciągnięte z piekarnika. Tak ciężko było się od nich oderwać, że niektórzy zaliczyli nawet stan przejedzenia się.

Jeśli lubicie bardziej świecące bułeczki, można je przesmarować roztrzepanym jajkiem przed włożeniem do piekarnika. Innym świetnym pomysłem jest dodatkowe ich posypanie suszonymi ziołami. W ten sposób zyskają nie tylko nowy wygląd, ale i aromat.

W przypadku gdy nie lubicie odrywać od siebie bułeczek, po prostu porozkładajcie je w większych odstępach na większej formie. Prawdopodobnie będą bardziej płaskie niż moje, jednak jestem przekonana, że niemniej pyszne.

Bułeczki drożdżowe z pieczarkami i szpinakiem
Print Recipe