Ciasto marchewkowo – dyniowe

(Ten wpis nie ma jeszcze ocen. Bądź pierwszą osobą, która zagłosuje.)

Ciasto marchewkowo-dyniowe to taki bliski krewniak ciasta marchewkowego, które piekłam już jakiś czas temu. Jest dość wilgotne, syte i również pokryte glazurą z białego serka kremowego. Taki krem na bazie serka kanapkowego jest doskonałą alternatywą dla stosunkowo ciężkiego i kalorycznego kremu, którego głównym składnikiem jest masło. Ciasto marchewkowo-dyniowe o pięknym, intensywnym pomarańczowym kolorze doskonale komponuje się z pistacjami. I nie chodzi mi tylko o ciekawą dekorację, ale mam na myśli również smak.

Przepis na przygotowanie puree dyniowego.

Na koniec jeszcze dość ważna uwaga: zwróćcie uwagę na to aby nie użyć solonych pistacji. Ciasto jest jednak słodkie, więc należy użyć orzechów o naturalnym smaku.

Ciasto marchewkowo - dyniowe
Print Recipe