Lody czereśniowe

(Ten wpis nie ma jeszcze ocen. Bądź pierwszą osobą, która zagłosuje.)

W moim zamrażalniku zadomowiły się ostatnio domowe lody – takie prawdziwe z mleka, śmietanki i owoców. Dziś chciałabym się podzielić z Wami przepisem na lody czereśniowe. Wcale nie zraża mnie fakt, że nie posiadam specjalnej maszyny do wytwarzania lodów. Odrobina cierpliwości i mikser ręczny w zupełności wystarczą by móc cieszyć się smakowitymi lodami pozbawionymi konserwantów i sztucznych barwników.

Warto nie miksować wszystkich owoców, a część z nich zostawić w dużych kawałkach. W tym przypadku czereśnie, które dusiłam w wiśniówce są większe. Wzbogaci to teksturę lodów. Większe kawałki owoców będą też swego rodzaju smakowitymi kąskami, na które będzie można natrafić w porcjach.

Lody czereśniowe
Print Recipe
Porcje Czas przygotowania
500