Faworki na piwie

(Ten wpis nie ma jeszcze ocen. Bądź pierwszą osobą, która zagłosuje.)

Na zbliżający się Tłusty Czwartek mam dla Was coś wspaniałego! Na blogu pojawił się w końcu przepis na faworki, które obok pączków są obowiązkowym punktem tego dnia. Faworki z poniższego przepisu wychodzą wspaniale lekkie, chrupiące i pięknie nadmuchane bąbelkami powietrza, które pochodzą z piwa. Dzięki właśnie piwu wystarczy zagnieść i schłodzić ciasto na chrusty. Nie jest już konieczne hałaśliwe wybijanie ciasta. Czy przekonałam Was do domowych chruścików? Co prawda ich przygotowanie zajmuje trochę czasu, jednak uwierzcie mi, warto!

Jeśli jednak bardziej przekonują Was pączki to nic straconego. Na blogu (ooo tutaj) znajdziecie kategorię Tłusty Czwartek z kilkoma przepisami na pulchne pączki.

Faworki na piwie
Print Recipe
Porcje Czas przygotowania