Kruche tartaletki z kremem truskawkowym i bezą

(Ten wpis nie ma jeszcze ocen. Bądź pierwszą osobą, która zagłosuje.)

Kruche tartaletki i babeczki z kremem truskawkowym i bezą, imitujące małe różyczki uwiodą Was nie tylko wyglądem, ale i smakiem. Jestem przekonana, że połączenie słodyczy bezy z nutą owocową kremu zawładnie Waszymi kubkami smakowymi. Dodatkowo, dzięki karmelizacji śnieżnobiałej bezy ma się wrażenie, że płatki różyczek właśnie się otwierają.

Jak możecie zauważyć na zdjęciach, przygotowałam zarówno tartaletki, jak i małe kruche babeczki. Z jednej proporcji uzyskałam 6 dużych tartaletek i 10 małych babeczek. Podejrzewam, że gdybym upiekła tylko tartaletki, byłoby ich około ośmiu, a wybierając małe babeczki, uzyskałabym ich około 40. Jednak oczywiście, wiele zależy od wymiarów foremek i tego jak dużo ciasta do nich napakujecie.

I tak, wiem, przepis bardzo długi, ale to głównie w związku z tym, że sporo w nich wskazówek. W każdym razie z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że rezultat wart był zachodu :)

Kruche tartaletki z kremem truskawkowym i bezą