Żelatynę wsypać do szklanki i zalać 50 ml zimnej wody, a następnie odstawić do napęcznienia.
Maliny delikatnie umyć i osuszyć.
Formę o wymiarach 24 cm x 10 cm wyłożyć folią aluminiową. Dno formy wyłożyć ciasno biszkoptami. W razie potrzeby odciąć jeden z końców aby dopasować biszkopty na wymiar formy.
W misie miksera umieścić serek mascarpone, kwaśną śmietanę, sok malinowy, cukier, skórkę i sok z cytryny. Wszystkie składniki miksować do uzyskania jednolitej i kremowej masy.
Szklankę z żelatyną umieścić w większym naczyniu z wrzątkiem i rozuścić żelatynę. Do rozpuszczonej substancji żelującej dodać kilka łyżek powstałego kremu i dokładnie wymieszać. Powtórzyć do wypełnienia szklanki. Następnie rozprowadzoną żelatynę wprowadzić do reszty masy serowej i dokładnie wymieszać.
Śmietankę kemówkę ubić na sztywno, a następnie delikatnie wmieszać do masy serowej.
Biszkopty nasączyć połową likieru cytrynowego, posmarować jedną trzecią kremu, poukładać połowę malin, rozsmarować jedną trzecią masy, przykryć biszkoptami, nasączyć je drugą połową likieru, posmarować pozostałą częścią kremu i przyozdobić malinami.