Pączki – przepis uniwersalny

(Ten wpis nie ma jeszcze ocen. Bądź pierwszą osobą, która zagłosuje.)

Mam wrażenie, że pączki lubi każdy, bez względu na wiek i płeć. Szczególnie chętnie sięgamy po nie w Tłusty Czwartek, który już za pasem. Gorzej wypada natomiast zapał do własnoręcznego ich wykonania. Bo to sporo roboty, bo dużo brudzenia, bo za dużo ich wyjdzie i się nie zje świeżych… Takie tam… wymówki! A ja właśnie chciałabym Was zachęcić do spróbowania. Korzystając z poniższego przepisu przekonacie się, że przygotowanie pączków to nic strasznego, a efekt jest zdecydowanie wart chwili oczekiwania na wyrośnięcie ciasta drożdżowego. Tak aromatycznych i puchatych pączków nie uda się Wam kupić w żadnej cukierni. No a dodatkowo będziecie mieć pewność, że wykonane przez Was pączki są usmażone na świeżym oleju.

Aby uzyskać tę piękną jasną obwódkę, temperatura oleju powinna oscylować w granicy 170-175 °C

Pączki - przepis uniwersalny
Print Recipe