Pierniki o pomarańczowym aromacie

(Ten wpis nie ma jeszcze ocen. Bądź pierwszą osobą, która zagłosuje.)

Grudzień zbliża się wielkimi krokami, a jak grudzień to i przygotowania do świąt. Nie wiem jak Wam, ale mi święta Bożego Narodzenia kojarzą się między innymi z zapachem mandarynek i pomarańczy. Dlatego właśnie postawiłam upiec bardzo aromatyczne pierniki o pomarańczowym smaku i aromacie. Pierniki z tego właśnie przepisu są idealne do upieczenia na ostatnią chwilę, ponieważ nie muszą leżakować aby zmięknąć – można je spokojnie jeść zaraz po upieczeniu bez obawy połamania zębów. Koniecznie zapiszcie ten przepis!

Pierniki pomarańczowe również doskonale nadają się do udekorowania lukrem. Ciasteczka niewiele rosną i zachowują płaską powierzchnię po upieczeniu.

Koniecznie sprawdź również pozostałe przepisy na pierniki (przepis numer 1 i numer 2), które piekłam w ubiegłym roku. Zajrzyj również do archiwum Boże Narodzenie, gdzie znajdziesz między innymi pomysły na lukrowe dekoracje pierników.

Pierniki o pomarańczowym aromacie
Print Recipe