Sernik jagodowy na zimno

(Ten wpis nie ma jeszcze ocen. Bądź pierwszą osobą, która zagłosuje.)

Przepis na sernik jagodowy na zimno przyda się chyba każdemu podczas ogarniających nas upałów. Nie zapomnijcie przechowywać go w lodówce – zapobiegnie to utracie kształtu ciasta a jednocześnie jego spożycie przyniesie odrobinę ochłody. Dzięki temu, że do jego przygotowania używa się dość sporej ilości jogurtu greckiego, sernik jest bardzo lekki i delikatny. Nie trzeba się więc ograniczać do jednego kawałka.

Co prawda w przepisie podaję składniki i wskazówki do upieczenia własnego biszkoptu, ale równie dobrze można skorzystać z podłużnych biszkoptów kupionych w sklepie. Dzięki temu przygotowanie ciasta zajmie mniej czasu, a co najważniejsze, nie podgrzejemy sobie kuchni piekąc spód. Podejrzewam, że 100 g biszkoptów w zupełności wystarczy do przygotowania ciasta na tortownicy o średnicy 18 cm.

Sernik jagodowy na zimno
Print Recipe