Tiramisu w pucharkach
Porcje Czas przygotowania
4pucharki 15minut
Porcje Czas przygotowania
4pucharki 15minut
Składniki
  • 100g śmietanki kremówki
  • 100g serka mascarpone
  • 50g cukru pudru
  • 100g biszkoptów(ja użyłam podłużnych)
  • 150ml mocnej kawy
  • 2łyżki gorzkiego kakao
Sposób przygotowania
  1. Zaparzyć kawę, ostudzić. Schłodzony serek mascarpone umieścić w misie miksera ze schłodzoną śmietanką kremówką i cukrem pudrem. Ubijać do momentu uzyskania gęstego kremu.
  2. Biszkopty połamać na kawałki pasujące wielkością do pucharków.
  3. Deser przygotowywać układając warstwami biszkopty zamoczone w kawie (wystarczy zamoczyć z obu stron i wyciągnąć), krem z śmietanki i sera, a następnie oprószyć kakao. Mnie udało się ułożyć trzy takie warstwy w pucharkach.
  4. Deser można przechowywać jeden dzień w lodówce, ale najlepiej spożyć zaraz po przygotowaniu.