Tort z borówkami amerykańskimi

(Ten wpis nie ma jeszcze ocen. Bądź pierwszą osobą, która zagłosuje.)

Tort z borówkami amerykańskimi, czy jak kto woli z jagodami, przełożony bitą śmietaną i udekorowany kremem maślanym na bazie bezy szwajcarskiej. Okazało się, że wspomniany krem maślany jest niezwykle prosty w przygotowaniu i doskonale zachowuje swoją konsystencję. Dzięki temu przygotowana dekoracja nie traci ani trochę na swoim uroku, a to przecież jeden z wyznaczników udanych wypieków :)

Tort z borówkami amerykańskimi, na który przepis znajdziecie poniżej, wyszedł na prawdę bardzo smaczny, jednak winna Wam jestem jeden komentarz. Wydaje mi się, że zaproponowana dekoracja będzie bardziej odpowiednia do standardowej wielkości tortu. Okazało się, że na brzegach było stozunkowo zbyt dużo ciężkiego kremu jak dla tak małego ciasta. Jeżeli będę jeszcze kiedyś robić podobny tort w tak małej formie to przygotuję krem maślany z połowy proporcji i postaram się wymyślić inny sposób dekoracji.

Tort powinien być koniecznie przechowywany w lodówce, szczególnie podczas upałów, które panują obecnie.

Tort z borówkami amerykańskimi