Chlebek bananowy z serem

Okres świąteczno-noworoczny definitywnie dobiegł już końca. Czas więc upiec ciasto, które pozbawione jest tony kremu maślanego, a mimo tego jest niezwykle smaczne i nie jest przesłodzone. U mnie w piekarniku znalazł się chlebek bananowy z dodatkiem sera białego (banana bread). Przygotowanie ciasta jest bardzo proste i szybkie, a co dla niektórych bardzo ważne, nie wymaga użycia miksera – wystarczy miska […]

Ciasteczka dyniowe z karmelowym lukrem

Ciasteczka dyniowe – lekko pomarańczowe, pełne cynamonowego aromatu, wprost idealne na jesienne już wieczory. Niewielkim urozmaiceniem jest również karmelowy smak lukru. Zapewniam Was, że warto spróbować. Są również dość pożywne, więc spokojnie mogą stanowić niewielką przekąskę na podwieczorek.

Tort z borówkami amerykańskimi

Tort z borówkami amerykańskimi, czy jak kto woli z jagodami, przełożony bitą śmietaną i udekorowany kremem maślanym na bazie bezy szwajcarskiej. Okazało się, że wspomniany krem maślany jest niezwykle prosty w przygotowaniu i doskonale zachowuje swoją konsystencję. Dzięki temu przygotowana dekoracja nie traci ani trochę na swoim uroku, a to przecież jeden z wyznaczników udanych […]

Ciasto z kremem śmietanowym i truskawkami

Połączenie truskawek i bitej śmietany to para wręcz idealna! Dlatego własnie na uwieńczenie sezonu truskawkowego jeszcze jedna propozycja – ciasto z truskawkami i kremem z bitej śmietany. Całość jest bardzo delikatna i wprost rozpływa się w ustach!