Tort z borówkami amerykańskimi

Tort z borówkami amerykańskimi, czy jak kto woli z jagodami, przełożony bitą śmietaną i udekorowany kremem maślanym na bazie bezy szwajcarskiej. Okazało się, że wspomniany krem maślany jest niezwykle prosty w przygotowaniu i doskonale zachowuje swoją konsystencję. Dzięki temu przygotowana dekoracja nie traci ani trochę na swoim uroku, a to przecież jeden z wyznaczników udanych […]

Drożdżowe rogaliki z czekoladą

W przeciwieństwie do ciasta kruchego, które należy jedynie ‚skleić’, ciasto drożdżowe wymaga dość długiego wyrabiania. Przekłada się ono na lepiej wyrośnięte wypieki. A o to nam przecież chodzi – aby nasze drożdżówki były miękkie i puszyste. W dzisiejszym wpisie przygotuję krok po kroku drożdzowe rogaliki z czekoladą. Tym samym spróbuję Was przekonać, że zawijanie rogalików to […]